İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sıkça Sorulan Sorular

Tem

İmam Hatip Liselerinin Statüsü Nedir?

İmam Hatip Liselerinin Statüsü; Din Öğretimi ve Örtaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı %25 Oranında Dini Eğitim Veren %75 Oranında Anadolu Liseleri Müfradatı Uygulayan Anadolu Lisesidir. Diğer Anadolu Liselerinden tek farkı %25 oranında dini eğitim verilmesidir. Mezunuyet konusunda aynı haklara sahiptirler. Üniversite sınavlarında da aynı haklara sahiptirler. Hatta meslek edinme bakımından İmam Hatip Liseleri Daha da avantajlıdır.

Tem

Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bünyesinde ortaokul var mıdır? Lise öğrencileri ile problem yaşıyorlar mı?

Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bünyesinde ortaokul vardır. Sınıfları, koridorları giriş - çıkışları ve lavaboları ayrı olduğu için herkengi bir sorun yaşanmamaktadır. Hatta küçükler cuma namazlarında abdest alma, namaz kılma, törenlerde, kutlama ve anma günlerinde ağabeylerinden örnekler alamkta onların önderleiğinde uygulamalar yapmaktadırlar.