Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Alemdağ Merkez Mah. Şair Mehmet Akif Ersoy Cad. NO 42 ÇEKMEKÖY / İSTANBUL
Vizyon
Milli ve manevi değerlerine sahiplenen, özgüveni olan ,sorumluluk bilincine sahip, kişilikli nesiller yetiştiren öncü bir kurum olmak.
Misyon
Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak; Gençleri, Milli Eğitimimiz ilke ve amaçları doğrultusunda; insana değer veren, çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak, hayata hazırlamaktır.
Başarılar
Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Açılmış Olup, Bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu Bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :TAM GÜN - TAM YIL
Saatler
Liseler için: 08:45-16:00 Ortaokullar için: 08.45-15:10 Cuma günleri bütün öğrenciler 16:00 de çıkar
DOĞALGAZ - KALORİFER
İngilizce, Arapça
Ulaşım
ÜSKÜDARDAN 11-A , KADIKÖYDEN 14-A, ÜSKÜDAR-ALEMDAĞ MİNÜBÜSLERİ İLE, MECİDİYEKÖY-ÇIKSALIN -ALTUNİZADE-ÜMRANİYE-DUDULLU GÜZERGAHINI TAKİP EDEN 522 İETT OTOBÜSLERİ İLE
ÖĞRENCİLER İÇİN SERVİS HİZMETİ MEVCUTTUR.
ALEMDAĞ MERKEZ MAHALLESİ, ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY CAD. NO:42
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
ÇEKMEKÖY TAŞDELEN´E 1,5 KM, ÇEKMEKÖY KAYMAKAMLIK BİNASINA VEYA ÇEKMEKÖY HASTANESİNE 500 M.
Okulumuz 9. sınıf 200 ve 5. sınıf öğrencisi 200 için kontenjan belirlemiştir.
300 - 400 ARASI
YKS'DE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME YÜZDESİ %85
Sportif Etkinlikler
GÜREŞ, ATLETİZM, FUTBOL, BASKETBOLL, VOLEYBOL, MASA TENİSİ, UZAK DOĞU SPORLARI GİBİ BRANŞLARDA DERECELERİMİZ BULUNMAKTADIR. SPOR SALONUMUZDA SALON SPORLARININ TAMAMI YAPILMAKTADIR. OKULUMUZ SPOR SALONU BULUNMAKTADIR. BASKET TAKIMI PROFOSYONEL LİSANSLI KOÇLAR TARAFINDAN ÇALIŞTIRILMAKTADIR. GÜREŞTE TAKIM HALİNDE İSTANBUL BİRİNCİSİ, FERDİDE TÜRKİYE ŞANPİYONU VE AVRUPA 2.Sİ GÜREŞCİLERİMİZ BULUNMAKTADIR.
TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARINA, BİLİM FUARI VE BİLİM ŞENLİKLERİNE KATILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları
ÖRGÜN EĞİTİMDE HAFIZLIK-ÇEKMEKÖY MÜFTÜLÜĞÜ İLE PROTOKOL (BİR SINIF) HER ÖĞRENCİ SPOR YAPACAK - BÖLGE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAK (İSTEĞE BAĞLI) KİTAP OKUMA PROJESİ; "Her öğrencinin bir kitabı var" HAYDİ NAMAZA; "Her Cumartesi Bir Camide Sabah Namazı" KURANI KERİM OKUMA PROJESİ "Herkes bir hatim yapacak" KARDEŞLİK PROJESİ(Lise ve Ortaokul Kaynaşması - Dört yıldır uygulanıyor)
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ERASMUS+ K1 ve K2 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ( OKULUMUZU BİRLİKTE GELİŞTİRELİM ) projesi gerçekleştirilmiştir.
Diğer Hususlar
Okulumuz bünyesinde ortaokul olan Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Pazar günleri mesleki açık lise eğitimi yapılmaktadır. Ortaokulu muz Yabancı dille eğitim yapan pilot proje uygulamasını yapmıştır. Bizim için Her Çocuk Özeldir ve çok Değerlidir.