T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gezi Gözlem

Ock

#hedefyks kapsamında 12. sınıflarımız ile Medeniyet Üniversitesi'ne gezi düzenledik.

Ara

Çekmeköy Belediyesi sponsorluğunda okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz Çanakkale Gezisine katıldılar. Tarihimizde çok önemli yere sahip toprakları ziyaret ettiler.

Ara

#Hedefyks kapsamında 12 B sayısal sınıfımız ile İstanbul Teknik Üniversitesine gezi düzenledik.Öğrencilerimiz gezide İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilgili bilgi sahibi oldular.Gezi de emeği geçen Çiğdem Cihan ve Tülin Esen hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerine üniversite tanıtım sunumları için de teşekkür ederiz. 

Ara

PENDİK DOĞA BİLİM MÜZESİ GEZİMİZ

 

1 Aralık Cuma günü 5. ve 7.sınıf öğrencilerimizle birlikte  gezi kulübünün düzenlediği  öğretmenlerimiz Rabia Nesrin Durdu ve Tülün Esen ”in katılımıyla Pendik Doğa Bilim Müzesini ziyaret ettik.

 

Tahnit sanatını en ince ayrıntısına kadar görebileceğimiz, Türkiye' de ilk ve tek olan Doğa Bilim Müzesini, öğrencilerimiz severek ve ilgiyle gezdiler.

 

Müzede hiçbir hayvana zarar vermeden sadece hayvanat bahçelerinde kendiliğinden ölmüş veya doğada bir şekilde yaşamını kaybetmiş hayvanların tahnit sanatıyla içlerinin doldurulmuş olması da bizleri çok mutlu etti.

 

Müzede bize tahnit sanatıyla ilgili bilgi veren Ahmet Bey'in oğluna da çok teşekkür ediyoruz.

Kas

2016 yılında yapımına başlanan TCG Anadolu gemisine 12.sınıf ve 8. sınıf öğrencilerimizle gezi düzenledik.  TCG Anadolu gemisinin heybetli duruşu gözlerimizi büyüledi.

Devasa cüssesi ve teknolojik imkanlarını hayranlıkla dinledik. İnsansız hava araçlarımızı gemide görmekte bizleri gururlandırdı. Gemide bizlere eşlik eden askeri personele de çok teşekkür ediyoruz. Askeri personelimizin verdikleri bilgi ve güler yüzleri bizleri çok mutlu etti. 

Mrt

Bilim Ve Doğa Müzesi

Mrt

Edirne Gezimizden...

Mrt

Bursa Gezimizden

Mrt

Osmanlı Arşivlerini Keşif Günü