T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bölümlerimiz

Okulumuz sosyal alan ve bölümleri

Haz

Sınıflarımız 20 kişiliktir. Her öğrenci tek sırada hijyenik ortamda ders görmektedirler. Fatih projesi kapsamında akıllı tahtalarımız ve fiber internet bağlantısı ile derslerimizi bilgisayar destekli ortamlarda işlemekteyiz. . .

Haz

Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi okul kütüphanesi haziran 2015 yılında yapılmıştır. Kütüphanemiz 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır.Kütüphanemize birçok üniversitenin, lisenin, ensti­tünün, halk kütüphanelerinin vs kullandığı KİTAPİ kütüphane otomasyon sistemini kurduk. Detay için...

Haz

Okulumuz Konferans ve çok amaçlı toplantı salonu. Okulumuz kutlama programlarının, eğitim programları seminerler ve tiyatro çalışmalarının yapıldığı bir salondur. Salonumuzu çok sık kullanırız. 200 kişi kapasiteli sonradan oluşturulmuş bir salondur. 

Haz

Okulumuz Spor Salonu Okul bahçemizde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından 2019 yılında yapılmıştır. 

 

Haz

Odası Okulumuz Kuran-ı Kerim Okuma ve Hafızların çalışma Odası Mescidimiz bitişiğindedir. 

Tem

Okulumuz Öğretmenlerinin dinlendikleri, çalıştıkları ve hazırlandıkları bölümdür. Öğretmenler odası, öğretmenler çalışma odası, mutfak ve lavobalarının bir arada olduğu bölümdür. Yoğun bir tempo ve ders yogunluğundan çıktıktan sonra istirahat edip dinleneceği ve yeni bir derse hazırlanacağı bölümümüzdür.

Haz

Okulumuz Aktif Öğrenme Odası okul kütüphanemizin iç kısmında ayrı bir oda olarak tasarlanmıştır. Okuma saatlerinde kütüphaneye veya bu bölümümüze gelen öğrencilerimiz... Detay için 

Haz

Okulumuzun 2. katında özel olarak ayrılmış satranç odamız öğrencileriimizin uğrak yeridir. Satranç odamızda 8 adet büyük masa, yeterli sayıda sandalyeler ve satranç takımları mevcuttur. Ayrıca bir öğretmen çalışma masası ve akıllı tahta da bulunmaktadır. Teneffüslerde ve öğle aralarında satranç tutkunlarının ziyaretine her daim açıktır. 

Haz

Okulumuz Bilgi Teknolojisi Sınıfı; Ortaokul sınıflarının bilgisayar ve kodlama eğitimi aldığı bt sınıfımızdır. Bilgisayarlarımız yeni ve günceldir. Fatih projesi kapsamında akıllı tahtamız ve diğer donanımlara sahiptir. Bilgi Teknolojisi öğretmenimiz mevcuttur. Çocuklarımızın severek ders yaptığı bir bölümümüzdür. Kodlama ve robotik kodlama kurs ve dersleri yapılmaktadır.

Haz

Öğretmenler ile Velilerimizin görüşmeleri randevu sistemi ile yapılmaktadır. Okul telefonundan okulumuzu arayarak randevu alan velilerimiz personel tarafından veli görüşme odasında misafir edilmektedir.  Mütevazı bir ikramla (Su veya çay) dinlendirilirken;  dersi biten öğretmenimize bilgi verilir ve görüşme sağlanır.

Ock

Okulumuz fen  fen bilimleri laboratuvarı

Öğrencilerimizin Fen bilgisi dersini yaparak yaşayarak öğrenilebilmesi için, fen bilimleri laboratuvarı etkin olarak kullanılması gereklidir.

Haz

Öğrencilerimizin sosyal etkinlik, etüt, kulüp çalışmaları ve sosyal ve bilimsel çalışmaları yapmak için toplandıkları, teneffüslerde ders dışı etkinliklerde sohbet yapabildikleri, tamamen öğrenci tarafından kullanılan bir bölümdür. 

Haz

Yabancı Dil Oyun Odamız. Yabancı dil derslerinde (İngilizce, Arapça) öğrencilerimizin ödüllendirme olarak kullanılan bölümümüzdür.