ERASMUS PLUS OKUL EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KA 1 PROJESİ

PROJE BİTİŞ TARİHİ: 30 Aralık 2016

PROJE AFİŞİ : dosyalar/2016_02/05064428_proje2.pdf

PROJE ÖZETİ

Erasmus + Programı kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve IPA kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen HAYDİ OKULUMUZU BİRLEKTE GELİŞTİRELİM isimli projemizin  amacı ;uluslararasılaştırma konusunda  okul  yönetimi ile beraber   bir vizyon geliştirebilecek ve   Uzun Dönemli Okul  Gelişim Planı hazırlayabilecek,yurt dışında uluslararası aktiviteler düzenleyebilecek  , yönetebilecek,kalitesi yüksek projeler yaparak  bu projeleri okul müfredatı ile  entegre edebilecek, Erasmus Plus projeleri hibeleri için  başarılı başvurular yapabilecek,müfredat ile ilgili unsurların uluslararası yönde daha etkin hale getirilmesini  sağlayabilecek  nitelikteki  personel ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu ihtiyacın karşılanması İspanya Madrid'teki  Cervantes kurs merkezinin   23 – 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği "let´s make our school more international "- Haydi Okulumuzu Daha Uluslararası Yapalım - kurs etkinliğine katılmakla gerçekleşecektir.Proje Kordinatörü İngilizce Öğretmeni  Emel Bodur 'dur.Bu kurs Okul Gelişim Planı Hazırlama ve  Erasmus plus ka2 okul ortaklıkları için proje yazma  konularını  içermektedir .Proje i 5 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Projenin uygulanması ve yaygınlaştırılması  konularında ekip kendi arasında işbölümü yapmıştır.Bu proje ile yeni kurulmuş olan okulumuzu çevre okullar arasında daha tercih edilebilir bir konuma getirmek,okuldaki personelimizin mesleki yeterliliklerini artırmak  ,İspanyadaki kurs merkezinde  alınan eğitimdeki kazanımlarımızı  okuldaki ve ilçedeki diğer meslektaşlarımızla paylaşmak  ,uluslararası aktiviteler düzenlemek ve başka ülkelerdeki ulusötesi  aktivitelere katılmak ,kurs esnasında edindiğimiz yenilkçi metodları okul müfredatına katmak ,okul  başarısını artırmak dolayısıyla da okul kalite gelişimine katkıda bulunmak ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz  arasındadır.Yaygınlaştırma kapsamında kurstan sonra katılımcılar, seminerler ve sunumlarla elde ettikleri kazanımları okulumuzdaki  diğer personel ve ilçe çapındaki eğitimciler ile  paylaşacaktır. İlçemizden daha kaliteli Erasmus Plus Projeleri başvuruları olması için Çekmeköy İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü aracılığı ile ilçemizde görev yapan 50 öğretmene " Proje hazırlama Semineri" verilecektir. Ayrıca okulumuz web sayfası ve okul blogumuzda proje ile ilgili tecrübelerimiz ve kazanımlarımıza yer verilerek   daha geniş  kitlelere ulaştırılacaktır. Broşürler hazırlanıp Çekmeköy İlçe Milli eğitim Müdürlüğü´müzden destek alınarak  ilimizdeki tüm okullara gönderilecektir.Yerel medya çalışmalar konusunda bilgilendirilecek, kurs ile ilgili haber yapılması sağlanacaktır.Yerel basınla( Çekmeköy Haber Gazetesi ve Yeni Haber Gazetesi -Çekmeköy) iletişime geçilip "Okul Gelişim Planlarının AB Politikaları İle Uyumlu Hale Getirilmesi"  konulu bir makale yayınlanması sağlanacaktır. Ayrıca Web bazlı( www.cekmekoyhaber.com.  )haber sitesinde yine bu makalenin yayınlanması sağlanacaktır.Anketler yapılacak ve kurs öncesi ,kurs süresince ve kurs sonrasında kurs ile ilgili beklentilerimize ne derecede ulaştığımızı gösteren değerlendirme raporları hazırlanacaktır. Her  katılımcı kendine ait Kişisel Gelişim Planı hazırlayacak ve bunu okula sunacaktır.Sınıf içerisindeki öğrenme metotlarının ne derece geliştiğini ve sunulan imkanların ne derecede  kullanıldığını  içeren sınıf  gözlem formları doldurulacaktır . Kurstan birkaç ay sonra yine bir öğretmenler kurulu toplantısı yapılarak elde edilen sonuçların ne derecede hayata geçirildiği değerlendirilecektir.

Yayın: 05.02.2016 - Güncelleme: 16.06.2021 11:56 - Görüntülenme: 14856